В света не трябва да доминира една валута. Това обяви премиерът

...
В света не трябва да доминира една валута. Това обяви премиерът
Коментари Харесай

Медведев: В света не трябва да доминира една валута

В света не би трябвало да господства една валута.

Това разгласи министър председателят на Русия Дмитрий Медведев , представен от Ройтерс, съобщи news.bg 

Той заяви, че Русия и Китай обсъждат свързване на националните си системи за заплащане. Медведев прикани за по-балансирана международна финансова конструкция.

Подчертавайки разпространяването на китайската система за заплащане UnionPay и напъните на Пекин да направи валута та си интернационална, Медведев акцентира на конференция в китайската столица, че Русия разработва своя система за заплащане, известна като национална платежна карта " Мир ".

В момента се обсъжда дали карта " Мир " би трябвало да бъде свързана с китайските разплащателни системи, посочи той на конференция с китайския си сътрудник Ли Къцян.

Според него това би било  " добра вероятност "  и би довела до " отбягване на тези проблеми, които от време на време се появяват, когато използвате американските платежни системи ", имайки поради Visa и Mastercard.

Русия стартира да основава карта " Мир " след наложените от Запада наказания през 2014 година по време на украинската рецесия. Системата се употребява най-вече в Русия.

" Мисля, че колкото повече финансови принадлежности има в актуалния свят, толкоз по-стабилна ще е световната финансова система ", безапелационен съветският министър председател.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР